ОРИОН РГ | Аутсорсинг счетоводни услуги. Предимство или недостатък?
16609
single,single-post,postid-16609,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
j

27 Окт. Аутсорсинг счетоводни услуги. Предимство или недостатък?

Като собственик на бизнес вероятно, вече сте стигнали до въпроса за счетоводството на фирмата. Ако Вашата дейност не е предоставянето на счетоводни услуги, то със сигурност имате доста въпроси.
В тази статия ще обясним на кратко какви са предимствата на аутсорсинга в сферата, както и какви недостатъци би могла да има такъв тип услуга.

Ще спестите време.
Ресурс, който е изключително важен, когато говорим за ръководна длъжност. Всички задачи и дейности, за които отговаряте като управител/собственик са достатъчно ангажиращи, позволете си лукса да се концентрирате върху тях.

Ще спестите пари.
Услугите, които предоставят счетоводните къщи са удивително гъвкави, в зависимост от нуждите и предпочитанията, които имате. Ако сте фирма с малък брой служители и малък оборот, можете да се възползвате от доста добри оферти. Наемането на квалифициран счетоводител към Вашата компания и оборудването на офиса му, категорично ще представлява по-голям разход.

Получавате качествено обслужване.
Можете да бъдете сигурни в качеството на услугите, за които сте сключили договор с избраната счетоводна къща. Там работят професионалисти, които всекидневно се сблъскват с различни казуси и Вие ще можете да разчитате на знанията и опита на всички тях. Няма да имате притеснения, дали счетоводителят Ви ще бъде в отпуск, болничен или ще поиска по-високо заплащане, поставените от Вас задачи ще бъдат изпълнени в срок.

Ще избегнете проблеми с данъчните.
Използвайки услугите на високо квалифицирани специалисти, можете да бъдете сигурни за Вашите фирмени документи. Всичко необходимо ще бъде съхранявано по надлежния ред. При данъчна проверка, професионалистите от счетоводната къща ще знаят какво точно е нужно да се представи. Много от аутсорсинг компаниите предлагат представителство при проверки и ревизии.

Свободата на онлайн света
Във времето, в което живеем имате възможност да използвате услугите на избраната от Вас счетоводна къща, дори да се намирате на другия край на света. Благодарение на облачните технологии, можете да предприемате различни действия в реално време, без да търсите „червената папка на третия ред“.

Недостатъците, които може да възникнат от такъв тип услуги са свързани с нивото на конфиденциалност, което искате да спазвате. Въпреки че, никой уважаващ себе си мениджър, не би предоставил важна информация на случаен човек, нивото при някой организации е завишено. И тук е моментът да отбележим, че трябва да се доверявате само на счетоводни къщи с доказани репутация и опит.

Решението дали счетоводните операции да се обработват в компанията или извън нея е отговорно, и зависи от Вашите нужди.
Не се колебайте да се свържете нас, за консултация или оферта за Вашия бизнес 0887238055
skorionrg@gmail.com